Hoe ik met beide voeten terug op de grond kwam.

Vandaag, donderdag 2 mei, ben ik kei happy opgestaan, want ik had een belangrijke afspraak! 

Ik ben met zoveel grootse plannen bezig, en dat voornamelijk in mijn hoofd. Daarom bedacht ik mezelf dat het eens tijd was om, jawel, actie te ondernemen. Dus besloot ik om met boekhouder Rudy een afspraak vast te leggen. BELANGRIJK: Rudy, is boekhouder Rudy zijn echte naam niet. Omwille van de privacywet heb ik hem een andere naam gegeven, kwestie van geen schadeclaims te krijgen aangezien mijn bankrekening nu al aan het wenen is…  

Boekhouder Rudy, je vriend.  

Neen, Rudy was een toffe peer.  Hij nam mij serieus en lachte mij niet uit toen ik zei dat ik misschien toch wel gekke plannen had. Nu, of hij echt niet aan het lachen was, kon ik natuurlijk niet zien aangezien alles via mail ging. Maar ik geloof in de goedheid van de mens…  

Soit, vandaag donderdag 2 mei 2019, ontmoet ik Rudy voor mijn belangrijk gesprek in verband met mijn gekke yogaplan… Rudy ziet eruit als een echte boekhouder. Serieus en tikkeltje nors, ruikend naar een vers taske koffie maar toch zeer sympathiek. Hij vroeg wat verder naar mijn gekke plan. “Wel Rudy” zei ik, heel professioneel als ik altijd ben – NOT – “Ik zou graag yogateacher worden als zelfstandige in bijberoep” 

Zag ik daar een wenkbrauw fronsen? Wel ja, die pokkerface van jou kan beter Rudy… Als (bijna??) beginnend zelfstandige (??), herken je de “WTF-blik” in mensen hun ogen. Alsof ze jouw vol medelijden aan kijken en denken: “Lieve schat, kom eens met je voetjes op de grond”… Maar laat ze denken, want ik denk juist dat zij eens met de voetjes van de grond moeten komen, als je begrijpt wat ik bedoel?! Terug naar het medelijden van Rudy. Wel Rudy ik heb geen medelijden nodig, toch lief van jou dat je zo begaan bent… Rudy zei dat er tegenwoordig veel mensen yogateacher willen worden. Ja lap, nog meer concurrentie…  

Het plan van Boekhouder Rudy 

Rudy begint een plannetje te maken… Over BTW, belastingen en vrijstellingen en dan was hij nog niet over de vaste kosten begonnen. Zie mij hier volledig wit wegtrekken. Hij zei om de kosten te drukken dat ik beter les ga geven bij een VZW. Misschien geen slecht idee maar ik ben nog onder de indruk van al die cijfers… Oh mijne lieve god 

Really Rudy? Meen je dit nu, toen ik op het internet ‘vrijstelling van BTW‘las, klonk dat toch iets optimistischer en veelbelovender hoor… Ik kon mijn teleurstelling en sarcasme niet verstoppen – heel raar van mij – en zei tegen Rudy: “dus als Belgische zelfstandige, word je alleen nog armer?” Ik denk dat mijn bankrekening mij nu aan het smeken is op zijn blote knieën om het niet te doen…. “Neen please, doe het niet, denk twee keer na…. *jammerend gefluister* 

Ik was wel blij met Rudy zijn eerlijkheid. Echt ik apprecieer dat. Ik vind het leuk dat mensen hun wenkbrauwen fronsen en vlakaf, zonder al te veel boeh of bah zeggen waar het op staat. Of hij is gewoon geen fan van yoga teachers, dat kan ook. Maar neen ik geloof in de goedheid van de mens. Neen Rudy heeft zijn punt wel gemaakt…Ik denk zelfs dat hij het wat jammer vond. Ja ik zie ik vrij schattig uit wanneer, ik triestig kijk.  

Moraal van het verhaal:  

Zelfstandige worden in bijberoep zit er momenteel niet in aangezien de Belgische staat mij dan wil plunderen. Ik zal een, andere aanpak moeten verzinnen… Maar niet getreurd, deze bron van enthousiasme en impulsiviteit zal wel een andere manier vinden om haar gekke yogaplan tot werkelijkheid te brengen… Want als je met je voetjes op de grond blijft staan heb je nooit de kans om te vliegen. Jawel, deze zeemzoete quote heb ik terplekke, lees in de zetel, verzonnen.  

Namasté Jess  

5 Comments on “Hoe ik met beide voeten terug op de grond kwam.

  1. De allerbelangrijkste les van dit bericht; geef niet op!
    In België en Nederland zijn er zoveel manieren om voor jezelf aan de slag te gaan, er is altijd een mouw aan te passen.

  2. De allerbelangrijkste les van dit artikel; Geef niet op!
    Binnen Nederland en België zijn er zoveel manieren om voor jezelf te beginnen, er is altijd wel een mouw aan te passen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: