De eerste yogales

Wanneer je wil beginnen met yoga, kan het zijn dat er een aantal vragen naar de oppervlakte komen. Deze vragen hier beantwoord!

Wanneer kan ik starten?
Je kan op elke moment in de reguliere lessen instappen. Check zeker de lessenrooster
Wat moet ik aandoen?
Je hebt geen hippe yogakledij nodig om yoga te volgen. Comfortabele kledij waarin je kunt bewegen is meer dan genoeg.

Volg je Yin, dan mag je altijd warme kousjes meebrengen.

Wat moet ik meebrengen?
Er zijn een beperkt aantal yogamatjes ter beschikking in de studio voor wanneer je wil komen proberen.

De aanschaf van een goede yogamat is echter de investering waard, zeker indien je van plan bent om op regelmatige basis yoga te beoefenen.

Een kwalitatieve yogamat is niet alleen vanuit hygiënisch perspectief gezien beter, maar voorkomt ook blessures. Bovendien nodigt een persoonlijke yogamat jou uit maar om je yogapractice thuis verder te zetten.

Welke les moet ik kiezen?
De lessen zijn voor bijna iedereen toegankelijk en worden aangepast aan de noden van jouw lichaam. Het hangt dus eigenlijk een beetje af van jouw persoonlijke voorkeur.

Gaat je voorkeur naar ontspanning en rust, maar toch wat uitdaging? Dan kies je best voor een Yin yogales.

Wil je liever een dynamische les die spierversterkend, uitdagend en tegelijkertijd ontspannend is? Dan ben je beter af met een vinyasa les.

Ga je liever de traditionele toer op? Dan is hatha misschien iets voor jou…

Maar het is altijd een leuk idee dat je wat op verkenning gaat in de verschillende yogastijlen. Het kan zijn dat de ene yogastijl je ding niet is, terwijl je van een andere de hele dag op wolkjes loopt!

Waar moet ik op letten voor de yogales?
Let erop dat je 2 uur voor de les geen te zware maaltijden eet, want dat
kan in sommige houdingen belemmerend zijn.

Wanneer je blessures hebt, laat dit dan zeker weten. Zo kunnen de houdingen aangepast worden aan de blessure, of kunnen alternatieve houdingen aangeboden worden.

Luister naar je lichaam! Wanneer je in een bepaalde houding pijn voelt, kom eruit! Wanneer je de poses uitvoert, mag het oncomfortabel zijn maar in geen geval mag je pijn ondervinden. Wanneer je dus pijn ervaart in een bepaalde houding, laat het dan zeker weten

%d bloggers liken dit: